Skip to Content.
Sympa Menu

ekodum - Re: [Ekodum] Textilní izolační materiály

ekodum AT fsv.cvut.cz

Předmět: Ekologické stavebnictví

List archive

Re: [Ekodum] Textilní izolační materiály


Chronological Podle vláken 
  • From: "Vita Vydra" <vydra AT fsv.cvut.cz>
  • To: "Ekologicke stavebnictvi" <ekodum AT fsv.cvut.cz>
  • Subject: Re: [Ekodum] Textilní izolační materiály
  • Date: Thu, 11 Sep 2003 16:27:27 +0200
  • List-archive: <http://web.fsv.cvut.cz/pipermail/ekodum>
  • List-id: Ekologicke stavebnictvi <ekodum.fsv.cvut.cz>

Výborně, děkuji za výklad a povzbuzení. V létě jsem propadl solárnění
(solárnímu vaření), jídlo se vaří několik hodin při poměrně nízké
teplotě. Chtělo by to sepsat solární kuchařku, pro některé potraviny
je to zřejmě nevhodné, pro jiné excelentní.

> Každý medař potvrdí, že ztekucovat med se musí opatrně, jen co se
začne roztékat,
Ve výzkumáku na to mají jiný názor, tvrdí, že krátký ohřev na teploty
kolem padesáti stupnu je lepší než několikahodinový kolem čtyřiceti.

Podle mne se med nemá zahřívat vůbec (je lepší jej zastudena pastovat)

Vita Vydra
http://web.fsv.cvut.cz/~vydra/


----- Original Message -----
From: Zdeněk Meisner <meisner AT cmail.cz>
To: Ekologicke stavebnictvi <ekodum AT fsv.cvut.cz>
Sent: Thursday, September 11, 2003 4:12 PM
Subject: Re: [Ekodum] Textilní izolační materiály


Cituji: ""Z pohledu chemika jde o tepelně aktivované procesy a ty
jsou
> exponenciálně závislé na teplotě, lineárně na čase""
Takhle plošně to vůbec nelze brát, Jen surovin na jídlo jsou tisíce.





Archivace běží na MHonArc 2.6.19+.

Top of Page